Over mij

Foto: Anouk Boonstra

Hoi! Mijn naam is Reina Beltman en ik ben woonachtig in het mooie Nijmegen. Jarenlang ben ik actief geweest als topturnster binnen teamNL, waarbij ik zowel nationaal als internationaal Nederland heb mogen vertegenwoordigen op grote toernooien. Mijn sportieve hoogte punt is het behalen van een plek in het Olympisch team van Rio de Janeiro in 2016, al dan niet als reserve. Tegenwoordig sla ik graag een balletje op het tennisveld of kan je me uitdagen met een lesje kickboksen. Ik vind het nog steeds heerlijk om mijn hoofd leeg te maken met sport.


Tijdens mijn sportcarrière heb ik Sport, Gezondheid en Management gestudeerd aan de Hoge school van Arnhem en Nijmegen. Echter was ik op zoek naar meer verdieping en ben ik daarom door blijven studeren. Eind 2021 heb ik de Master Nutrition & Health afgerond, waarin ik mijn kennis in de voedings-en gezondheidswetenschap breed heb kunnen ontwikkelen. Nu ben ik dus ook voedingswetenschapper! Ook tijdens deze studie heb ik altijd de focus gehouden op het thema sport.

Foto: Sandra Jansen

Nu mijn eigen sportcarrière ten einde is vind ik het ontzettend leuk om een steentje bij te dragen aan sportprestaties van andere, op welk niveau dan ook. Ik haal nog steeds veel plezier uit onderzoek doen, maar vind het nog leuker om de vertaling te maken naar de praktijk. Vanuit een wetenschappelijk oogpunt ga ik dan ook aan de slag jouw hulpvraag. Samen gaan we steeds op zoek naar dat stapje beter. Ik geloof in een leven lang leren!